marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Omlet cesarski na słodko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ubić składniki na omlet trzepaczką,olej rozgrzać na patelni i wlać ciasto z miski na patelnię.Smażyć omlet z obu stron na rumiano.Pokroić.

Omlet cesarski na słodko.

Składniki:

Omlet cesarski na słodko.

 

  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 jajka,
  • 1/4 szklanki cukru,
  • 1 torebka cukru waniliowego,
  • lampka koniaku,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Omlet cesarski na słodko.
Do miski wsypać kolejno mąkę,wlać mleko,dodać jajka,cukier,cu-
-kier waniliowy,trochę koniaku,szczyptę soli,potem ubijać trzepaczką na jednolitą masę,bez grudek.Olej rozgrzać na patelni
i wlewać ciasto na patelnię.Smażyć na rumiano z obu stron,a po
zdjęciu z patelni omlet pokroić na kawałki.Można podawać z konfiturami lub miodem.

Tagi:

jajko jajka omlet