Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Jeżyki czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rozpuszczamy masło, mleko oraz miód. Łamiemy czekoladę i topimy na wolnym ogniu. Zlewamy wszystko...

Jeżyki czekoladowe

Składniki:

Jeżyki czekoladowe

 

  • 250 g czekolady,
  • ok. 100 g musli,
  • 1/4 szklanki mleka,
  • 1 łyżeczka masła,
  • ulubione orzechy,
  • 3 łyżki miodu,
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli

 

 

Sposób przygotowania:

Jeżyki czekoladowe
Rozpuszczamy masło, mleko oraz miód. Łamiemy czekoladę i topimy na wolnym ogniu. Zlewamy wszystko razem, doprawiamy solą i mieszamy. Po chwili odstawiamy. Orzechy i musli dodajemy do masy czekoladowej. Łyżką formujemy kuleczki z gęstej masy i owijamy w pergamin. Kuleczki chłodzimy w lodówce przez ok 20 min. Smacznego.

Tagi:

czekolada