kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Jajka w skorupkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Całkiem inna i uważam, że ciekawa wersja jajek na twardo.

Jajka w skorupkach

Składniki:

Jajka w skorupkach

 

Sposób przygotowania:

Jajka w skorupkach
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Przekroić ostrym nożem wzdłuż na pół. Wydrążyć jajka nie niszcząc skorupek. Posiekać je, dodać pokrojony drobno szczypiorek i osolić do smaku. Połączyć ze śmietaną, doprawić pieprzem. Wymieszać delikatnie i napełnić farszem skorupki. Posypać bułką tartą, przycisnąć ręką, włożyć na rozgrzane masło, zrumienić. Podawać na ciepło.
Smacznego!;-)

Tagi:

jajko tarta jajka