Natalia88

Natalia88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Jajka po węgiersku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka podawać ja się zetną można posypać ziołami lub serem.

Jajka po węgiersku

Składniki:

Jajka po węgiersku

 

  • 2 papryki,
  • 2pomidory,
  • 2cebule,
  • 2jajka,
  • 2łyżki oliwy,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • 1 łyżeczka ziół lub tartego sera.

Sposób przygotowania:

Jajka po węgiersku
Na patelni rozgrzać olej, usmażyć pokrojoną cebulę, po kilku minutach dodać umytą i pozbawioną nasion paprykę-dusić aż zmięknie.Później należy sparzyć,obrać i pokroić pomidory, które trzeba dodać do warzyw.Dusić razem przez parę minut, doprawiać solą i pieprzem.Jajka wbić do miseczki-wymieszać, dodać do warzyw.