Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Jajka po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Kolorowe,tanie i apetyczne danie.

Jajka po meksykańsku

Składniki:

Jajka po meksykańsku

 

  • 4papryki w różnych kolorach,
  • 2cebule,
  • 1puszka groszku,
  • 6jajek,
  • bazylia,
  • vegeta,
  • pieprz ziołowy,
  • sól,
  • olej

Sposób przygotowania:

Jajka po meksykańsku
Papryki kroimy w paseczki,cebule w kostkę i szklimy je na oleju,a następnie dodajemy papryki i smażymy tak aby papryka była półmiękka,przyprawiamy do smaku ziołowym pieprzem i vegetą.Cebulę z papryką przekładamy do żaroodpornego naczynia,wsypujemy groszek i mieszamy.Łyżką formujemy wgłębienia,do których delikatnie wbijamy jajka,lekko solimy i posypujemy bazylią.Zapiekamy,aż jajka się usmażą(ok.30min) w 180"C.Podajemy z ryżem.