pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Jajka nadziewane pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny przepis na jajka na Wielkanoc

Jajka nadziewane pasztetem

Składniki:

Jajka nadziewane pasztetem

 

  • 5 jajek ugotowanych
  • puszka pasztetu DROP
  • starty ser morski
  • łyżka margaryny
  • natka pietruszki
  • cebula
  • gałka muszkatałowa
  • sól i pieprz
  • migdały

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pasztetem
Jajka obrac i opłukac zimną woda. Przekroić je wzdłuż. Wyjąć żółtka. Rozetrzeć. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na margarynie. Ostudzić wymieszać z serem i dodać do pasztetu. Dodać żółtka i pietruszkę (natkę). Przyprawić gałką solą i pieprzem. Masą napełnić białka. Gałązki natki opłukać i osuszyć, Jajka przybrac migdałami i natką pietruszki.