edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Jajka faszerowane tuńczykiem 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Niezawodna i szybka w przygotowaniu przekąska dla niespodziewanych gości

Jajka faszerowane tuńczykiem 9

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem 9

 

  • 5 ugotowanych na twardo jaj
  • pół puszki (185 g) tuńczyka w sosie własnym
  • mały ogórek kiszony
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • pieprz
  • do przybrania kawałeczek czerwonej papryki i liście sałaty

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem 9
Przestudzone jajka obrałam ze skorupek, przekroiłam wzdłuż na pół i wyjęłam żółtka, które umieściłam w miseczce. Do żółtek dodałam pół puszki osączonego tuńczyka, starty na tarce o średnich oczkach kiszony ogórek, oraz opłukany, osączony i posiekany koperek. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Ponieważ masa była troszkę za gęsta, dolałam odrobinę zalewy z tuńczyka. Dobrze wymieszaną masę nałożyłam na połówki jajek, które ułożyłam na umytych i osuszonych liściach sałaty. Przybrałam kawałkami czerwonej papryki i małymi gałązkami koperku.