Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie jajka faszerowane pieczarkami to dobry sposób na smaczną i szybką przystawkę, na przykład w razie niespodziewanych gości.

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, obieramy i kroimy na połówki. Ostrożnie wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski. Rozgniatamy je widelcem.

Pieczarki oczyszczamy, wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 3-4 minuty. Odcedzamy i kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z żółtkami.

Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Faszerujemy jajka.

Tagi:

jajka farsz