Jajka faszerowane pastą z makreli i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka szybko się przygotowuje, świetnie nadają się na wielkanocny stół ale również jako przekąska na imprezę

Jajka faszerowane pastą z makreli i koperkiem

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z makreli i koperkiem

 

  • 6 szt - jajka
  • 1 szt - makrela wędzona
  • 1 pęczek - koperek świeży
  • pieprz czarny mielony
  • majonez tradycyjny

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z makreli i koperkiem
Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół. Podciąć spód jajek tak aby stabilnie stały na talerzu. Z jajek wyciągnąć żółtka, z makreli usunąć ości. Makrelę i żółtka wymieszać, dodać majonez, posiekany koperek oraz pieprz. Całość rozdrobnić blenderem na jednolitą masę. Wgłębienia po żółtkach napełniać przygotowaną pastę. Za pomocą łyżki do lodów formować kulki i nakładać na wierzch jajka.

Tagi:

jajko jajka