aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Jajka faszerowane pastą z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajka faszerowane wyrazistą w smaku pastą przygotowaną z wędzonej makreli. Tak przygotowane jajka polecam przede wszystkim dla miłośników ryb, bo smak jej jest bardzo wyraźny.

Jajka faszerowane pastą z makreli Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z makreli

 

  • 2 jajka
  • 1/2 makreli wędzonej
  • 2 łyżeczki majonezu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z makreli
Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do ostygnięcia a my w tym czasie możemy przygotować farsz z makreli.

Makrelę dokładnie oddzielamy od ości, od razu rozdrabniając ją na mniejsze kawałki. Przekładamy do miseczki, dodajemy majonez oraz sporą ilość pieprzu.

Ostygnięte jajka obieramy ze skorupki i kroimy wzdłuż na pół. Z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miski z makrelą.

Całość dokładnie mieszamy, rozgniatając żółtka. Przygotowanym rybnym farszem wypełniamy wgłębienia w białkach po żółtku.

Smacznego! 
Jajka faszerowane pastą z makreli
Makrele dokładnie oddzielamy od ości i rozdrabniamy ją.
Jajka faszerowane pastą z makreli
Do miseczki z makrelą dodajemy majonez i pieprz.
Jajka faszerowane pastą z makreli
Dodajemy żółtka jajek ugotowanych na twardo.
Jajka faszerowane pastą z makreli
Całość dokładnie mieszamy, rozgniatając żółtka.
Jajka faszerowane pastą z makreli
Farszem wypełniamy wgłębienia w białkach po żółtku.