-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Jajka faszerowane szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Jajka faszerowane to ciekawe urozmaicenie jajek na twardo. Wystarczy szczypiorek i odrobina majonezu, a nasze jajka nabiorą innego smaku.

Jajka faszerowane szczypiorkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka faszerowane szczypiorkiem

 

  • 4 jajka
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane szczypiorkiem
Jajka ugotować na twardo, czyli od zagotowania wody gotować przez równe 8 minut. Przelać zimną wodą i ostudzić.

Szczypiorek posiekać.

Obrane ze skorupek jajka przekroić na pół. Wyjąć z każdej połówki jajka żółtko. Żółtko przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Dodać pokrojony szczypiorek, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać.

Farszem napełniać zagłębienia po żółtku.
Jajka faszerowane szczypiorkiem
Połowę pęczka szczypiorku umyć i drobno posiekać.
Jajka faszerowane szczypiorkiem
Ugotowane na twardo jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka.
Jajka faszerowane szczypiorkiem
Żółtka przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
Jajka faszerowane szczypiorkiem
Do żółtka dodać pokrojony szczypiorek,majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Jajka faszerowane szczypiorkiem
Wszystko wymieszać. Farszem napełniać zagłębienia po żółtkach.