Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Jajka faszerowane makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jajka faszerowane rybą z ketchupem

Jajka faszerowane makrelą

Składniki:

Jajka faszerowane makrelą

 

  • 30 dag wędzonej makreli
  • 8 jajek
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka majonezu
  • 0,5 cebuli
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane makrelą
Rybe dokładnie obieramy, tak aby w mięsie nie pozostały żadne ości. Obrane mięso bardzo dokładnie siekamy. Obraną cebulę kroimy w jak najmniejszą kostke. Jajka gotujemy na twardo, po obraniu przekrawamy je na połówki, żóltka siekamy a białka zostawiamy. Do posiekanej makreli dodajemy żółtka oraz cebulę, następnie dodajemy ketchup i majonez oraz przyprawy do smaku - dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy do białek - dekorujemy ketchupem