Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Jajecznica po węgiersku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W tej jajecznicy można się zakochać

Jajecznica po węgiersku

Składniki:

Jajecznica po węgiersku

 

  • 5 jajek
  • 10 dag węgierskiego salami
  • 2 średnie pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka masła
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanej węgierskiej papryki (słodkiej)
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajecznica po węgiersku
Paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Miąższ drobno posiekać. Salami pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć na nim paprykę, pomidory i salami. Podprawić solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Dodać roztrzepane jajka i utarty żółty ser. Smażyć (cały czas mieszając) do ściągnięcia się jajek. Podawać z białym pieczywem.