szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

jajeczno-chlebowa zapiekanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zapiekanka nieco inaczej jajeczno-chlebowa

jajeczno-chlebowa zapiekanka

Składniki:

jajeczno-chlebowa zapiekanka

 

  • 3 jajka
  • 100 ml oleju
  • 100 ml mleka
  • 150 gram maki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 gram sera żóltego
  • sól
  • pieprz czarny grubomielony
  • 1 łyżka siekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

jajeczno-chlebowa zapiekanka
Mąkę wymieszać razem z proszkiem do pieczeniaJajka rozbic i dokladnie roztrzepac z olejem i mlekiem.Do utworzonej masy jajecznej powoli wsypywac mąkę i mieszać na gładka masę, aby nie powstały grudki(można zmiksować)ser zetrzeć , dodac do masy , doprawic solą i pieprzem.Utworzona masę wylac do wyłożonej pergaminem formy do pieczenia i zapiekać ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.Ostudzić i pokroic , posypać szczypiorkiem