kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

jaja po benedyktyńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jajka inaczej na grzankach z dodatkiem kawałków tuńczyka

jaja po benedyktyńsku

Składniki:

jaja po benedyktyńsku

 

 

  • do tego:
  • 4 kromki chlebka tostowego
  • pół puszki tuńczyka z puszki w oliwie
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

jaja po benedyktyńsku
Wokół szklanki owinąć folie aluminiową do wysokości 1/3 szklanki. Do folii wbić jajko i tak postępować z następnymi-:)
W rondlu podgrzać około 1 cm wody, włożyć folię z jajkami, jajka posolić i posypać pieprzem. Podgrzewać do ścięcia się białka, żółtka powinny pozostać półpłynne. Wyciągnąć z folii. Grzanki opiec, położyć jajka, na górę po kawałku tuńczyka i posypać pietruszką.

Tagi:

jajko jajka