Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jaja faszerowane szprotkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jaja wystudzić, obrać i prze­kroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, utrzeć je ze szprotkami...

Jaja faszerowane szprotkami

Składniki:

Jaja faszerowane szprotkami

 

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • puszka wędzonych szprotek w oleju
  • pomidor
  • łyżka natki pietruszki
  • łyżka kiełków rzodkiewki
  • kilka liści zielonej sałaty
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane szprotkami
Jaja wystudzić, obrać i prze­kroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, utrzeć je ze szprotkami (wraz z olejem) i posiekaną zieleniną, przyprawie solą i pieprzem. Białka napełnić farszem, ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Udekorować półplasterkami pomidora i listka­mi natki pietruszki.