jumawi

jumawi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Jaja w kajzerkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepis na ciepłą kolację

Jaja w kajzerkach

Składniki:

Jaja w kajzerkach

 

  • 5 bułek kajzerek
  • 5 jaj
  • 3 łyżki masła
  • 10-15 dag żółtego sera np goudy
  • keczup
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • curry
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Jaja w kajzerkach
Z bułek skroić wierzchnią część, ze spodniej wydrążyć nieco miękiszu, by powstały miseczki. Połowę masła rozetrzeć, dodać starty ser, pieprz i curry. Masą posmarować wnętrza bułek. W każdą wbić jajo, zrobić kleks z keczupu, posypać solą i pieprzem, ułożyć w blaszce wysmarowanej masłem. Obok położyć posmarowane masłem wierzchy bułek. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, piec aż jaja się zetną. Wyjąć posypać zieleniną, przykryć czapeczką. Podawać na gorąco.

Tagi:

sery ser kajzerka