dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Jabłkowa rolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo prosta w przygotowaniu rolada z jabłkami i cynamonem. Smaczne ciasto na deser dla smakoszy jabłek.

Jabłkowa rolada Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłkowa rolada

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowa rolada
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i dosyć obficie posypujemy cynamonem. Jajka dokładnie ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na rozłożone jabłka i wyrównujemy. Pieczemy k 30 minut w 180 stopniach. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika i wykładamy na ściereczkę. Zwijamy w roladę jabłkami do środka. Odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego!
Jabłkowa rolada
Jabłka kroimy w plasterki i układamy na blasze.
Jabłkowa rolada
Jajka miksujemy z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia.
Jabłkowa rolada
Gotowe ciasto wylewamy na rozłożone jabłka.
Jabłkowa rolada
Ciasto wyrównujemy i pieczemy ok pół godziny.