olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Jabłka zapiekane w pianie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowite jabłka w odsłonie - z pyszną pianą z białek

Jabłka zapiekane w pianie

Składniki:

Jabłka zapiekane w pianie

 

  • 5 kwaśnych jabłek
  • 2 łyżki dżemu (ulubionego wg uznania)
  • 3 białka
  • 1/2 skzl. cukru

Sposób przygotowania:

Jabłka zapiekane w pianie
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne,nałożyć do środka po trochu dżemu i upiec w dość gorącym piekarniku. Pianę ubić, pod koniec dodając troszkę cukru, ciągle ubijając. Wyjać jabłka, pokryć pianą i wstawić jeszcze na ok. 10 min. do gorącego piekarnika. Podawać najleiej lekko przestudzone.