lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Jabłka w panierce z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jabłka w panierce z migdałami

Jabłka w panierce z migdałami

Składniki:

Jabłka w panierce z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w panierce z migdałami
Jabłka obierz ze skórki i pokrój je w krążki o średniej grubości.Jajka roztrzep widelcem w talerzu i dodaj do nich odrobinę cukru.W drugiej miseczce wymieszaj ze sobą bułkę tartą i płatki migdałowe.Jabłka maczaj najpierw w jaju a następnie obtaczaj w przygotowanej z bułki i płatków migdałowych panierce,lekko je dociskając.Smaż owoce z dwóch stron na rozgrzanym oleju i podawaj je np jako danie na podwieczorek.