jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Jogurtowe racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Racuchy w innej odsłonie, dobre na śniadanie czy kolację.

Jogurtowe racuchy

Składniki:

Jogurtowe racuchy

 

  • 2 jajka
  • 2 szkl mąki
  • 0,5 l jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki sody
  • garść rodzynek
  • odrobina soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania lub dżem

Sposób przygotowania:

Jogurtowe racuchy
Racuchy w innej odsłonie, dobre na śniadanie czy kolację.Jajka ubić z cukrem. Dodać trochę soli i sodę, wymieszać. Wlać jogurt, dodać mąkę, wszystko wymieszać, aby masa była jednolita. Dodać rodzynki, wymieszać. Racuchy smażyć na oleju z obu stron, na wolnym ogniu. Podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem ulubionego dżemu.

Tagi:

jajko jajka