motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Indyk z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne mięso indycze gotowane na parze

Indyk z parowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Indyk z parowaru

 

  • 40 dkg udźca z indyka
  • 2 łyżki oliwy
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • przyprawa do indyka

 

Sposób przygotowania:

Indyk z parowaru
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na cieńsze kawałki. Skrapiamy oliwą ze wszystkich stron. Następnie oprószamy czosnkiem granulowanym, pieprzem i przyprawą do indyka firmy Prymat. Odstawiamy na ok. 1 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie układamy na dolnej części parowaru. Do parowaru wlewamy wodę i nastawiamy na pół godziny i gotujemy na parze. Po tym czasie mięso jest dobre do spożycia.
Indyk z parowaru
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie skrapiamy oliwą.
Indyk z parowaru
Oprószamy przyprawami z dwóch stron i odstawiamy w chłodne miejsce.
Indyk z parowaru
Po tym czasie przygotowane mięso układamy w parowarze.
Indyk z parowaru
Do parowaru wlewamy wodę, nastawiamy na 30 min i gotujemy na parze.