nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Imprezowe jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolorowe jajka, idealne na zimną płytę

Imprezowe jajka

Składniki:

Imprezowe jajka

 

  • jajka ( w zależności ile chcemy)
  • czarny kawior
  • 2 plastry wędzonego łososia
  • majonez
  • koperek (do ozdobienia)
  • garść kiełków brokuła

Sposób przygotowania:

Imprezowe jajka
Jajka gotujemy na twardo (5 minut od zagotowania). Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut do ostygnięcia. Jajka obieramyi przekrajamy na pół. Połówki jajek układadamy na talerzu w trzech rzędach. (Jeśli jajka nie chcą stać mozemy odkroić kawałek jajka na płasko). Na jeden rząd jajek nakładamy kawior. Na drugi rząd jajek nakładamy majonez i na wierzch kiełki. Łososia kroimy w małą kosteczkę i nakładamy na trzeci rząd jajek, przyozdabiamy świeżym koperkem. Gotowe. Smacznego.