evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Halibut w Ziołach

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Zdrowa i smaczna rybka z aromatycznymi ziołami

Halibut w Ziołach

Składniki:

Halibut w Ziołach

 

Sposób przygotowania:

Halibut w Ziołach
Ja robie tak.

Myje dzwonka Halibuta pod bierzącą zimna wodą,potem osuszam ręcznikiem papierowym.
Następnie robie zalewe z cytrynki i reszty przypraw (przyprawy dodajemy w zależności ile kto lubi) W tej zalewie moczę (nacieram dzwonka) i wstawiam do lodówki na pół godz.
po pół godz wyciagam rybke i obtaczam ją w bułce tartej.
Nastepnie rogrzewam olej na patelni i smaże dzwonka z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami lub frytkami i z surówką z kiszonej kapusty:)

SMACZNEGO.

Tagi:

ziołach tarta