SUPERPRZEPIS

Kuskus ze szparagami

  • Mniam1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Kuskus ze szparagami

Tak przygotowaną kaszę kuskus można podać na ciepło jako samodzielne danie albo zabrać do pracy w formie sałatki.

Składniki:

Kuskus ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Kuskus ze szparagami

ETAP 1:

Kuskus ze szparagami
Kaszę kuskus zalać wrzącą woda i odstawić.

Kaszę kuskus zalać wrzącą woda i odstawić. Całą wodę wchłonie i nie trzeba gotować.

ETAP 2:

Kuskus ze szparagami
Pomidora i ser pokroić w kostkę. Bazylię posiekać.

Szparagom odciąć zdrewniałe końce i gotować w lekko osolonej wodzie 10min. Główki powinny wystawać z wody. Pomidora i ser pokroić w kostkę. Bazylię posiekać.

ETAP 3:

Kuskus ze szparagami
Szparagi pokroić w 1,5cm kawałki i dodać do kaszy.

Szparagi pokroić w 1,5 cm kawałki i dodać do kaszy. Jeżeli chcemy, aby była podana na ciepło to wszystko przekładamy na patelnię, zaczynając od szparagów i kaszy. Nie należy bardzo wysmażać, jedynie aby się kuskus zagrzał.

ETAP 4:

Kuskus ze szparagami
Przygotowane składniki sałatki mieszami, przyprawiamy i podajemy.

Jeżeli podajemy kaszę jako sałatkę należy wszystkie składniki połączyć w misce przyprawiając do smaku. Smacznego!