Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kurczak po indyjsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Aromatyczne danie z kurczaka, świetne z ryżem na obiad.

Kurczak po indyjsku.

Składniki:

Kurczak po indyjsku.

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po indyjsku.
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w duże kostki. Jogurt wymieszać z przyprawami na jednolitą masę,, wrzucić mięso i wymieszać. Zafoliować i marynować w lodówce kilka godzin, a najlepiej zostawić na cały dzień/noc. Kurczaka wyjąć z marynaty i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, aby się zrumienił. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ryżem lub jako pikantną przekąskę.