Sposób przygotowania:
Kurczak po andaluzyjsku
1 Z połowy grejpfruta wyciskamy do rondelka sok, usuwamy pestki. Dodajemy rozgniecione żurawiny i goźdxiki, doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Mieszamy i zagotowujemy. pozostala połowę i drugiego grejpfruta obieramy, wykrawamy miązsz, kroimy, wkładamy do sosu
2 Udka myjemy i osuszamy. Na patelni roztapiamy masło i rumienimy udka z obu stron. przekładamy do brytfanny. polewamy sosem i pieczemy ok40 min w piekarniku rozgrzanym do temp 180. W zcasie pieczenia udka przewracamy i w razie potrzeby polewamy sosem. podajemy z ryzem, ziemniakami lub frytkami
2 Udka myjemy i osuszamy. Na patelni roztapiamy masło i rumienimy udka z obu stron. przekładamy do brytfanny. polewamy sosem i pieczemy ok40 min w piekarniku rozgrzanym do temp 180. W zcasie pieczenia udka przewracamy i w razie potrzeby polewamy sosem. podajemy z ryzem, ziemniakami lub frytkami