bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Kurczak w krakersach

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kurczak w krakersach a dlaczego nie? pomysł z blogu http://kuchniana5.blox.pl/2010/04/Kurczak-w-krakersach.html

Kurczak w krakersach

Składniki:

Kurczak w krakersach

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w krakersach
Maślankę lub jogurt wlać do miski. Filety pokroić na kawałki. J miałam takie wieksze wiec kazdy przecięłam na pół. Wyszło 6 sztuk. Każdy obsypałam solą i pieprzem. Następnie kawałki kurczaka włozyłam do wroka foliowego i zalałam maślanką na min. 2 godziny. Krakersy pokruszyć, najlepiej włożyc do worka foliowego i rozbić wałkiem do ciasta. Przesypać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczać w krakersach i przekładać na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Można podać z sosem czosnkowym. Bardzo chrupiace i wogole sie nie wysuszyły. Smacznego!



pomysł z blogu http://kuchniana5.blox.pl/2010/04/Kurczak-w-krakersach.html