aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

kulki mięsne na parze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

moje ulubione kulki mięsne na parze pycha

kulki mięsne na parze

Składniki:

kulki mięsne na parze

 

  • 450 dag mielonej wołowiny
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki posiekanej dymki i startych ziemniaków
  • 1/2 łyżki skrobi i sosu rybnego
  • 1/2 łyżki oleju i sosu sojowego skrobi i soli
  • 1 łyżeczka keczupu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka zmiksowanych pomidorów

Sposób przygotowania:

kulki mięsne na parze
Składniki na pulpety wymieszać, wyrobić kulki i gotować na parze 40 minut. Składniki na sok ugotować starannie z 1/2 szklanką wody. Na koniec starannie wymieszać, podawać najlepiej z kulkami mięsnymi z mielonej wołowiny.

Tagi:

sosy wołowina