Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Kulki kakaowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie do wykonania.Dla dzieci są wspaniałym smakołykiem.

Kulki kakaowe.

Składniki:

Kulki kakaowe.

 

  • 12,5 dkg masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 paczki herbatników
  • 3 łyżki kakao
  • olejek waniliowy
  • wiórki kokosowe
  • rodzynki lub migdały

Sposób przygotowania:

Kulki kakaowe.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, dodać kakao, drobno pokruszone herbatniki i olejek waniliowy. Z powstałej masy uformować kulki, do środka włożyć rodzynkę lub migdała. Migdały należy wcześniej sparzyć i obrać ze skórki. Powstałe kulki obtoczyć we wiórkach kokosowych.