mamanda

mamanda

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Krówka na zwykłych herbatnikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

I kolejny prosty przepis bez pieczenia. To super smaczny deser.

Krówka na zwykłych herbatnikach

Składniki:

Krówka na zwykłych herbatnikach

 

  • SKŁADNIKI:
  • 2 puszki masy krówkowej
  • 3-4 opakowania herbatników
  • 3 szklanki mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 opakowania śnieżki
  • 400 ml śmietany 18%
  • Kostka margaryny
  • Łyżeczka żelatyny
  • Czekolada

 

Sposób przygotowania:

Krówka na zwykłych herbatnikach
1.Puszki z masą krówką lekko podgrzać. 2.Żelatynę moczymy w małej ilości wody, a następnie rozpuszczamy w ½ szklanki gorącej wody. 3.Budynie gotujemy na mleku. Studzimy i ucieramy z margaryną. 4.Śnieżki ubijamy ze śmietaną i mieszamy z żelatyną. 5.Na blasze układamy kolejno: •Herbatniki •½ Masy krówki •Herbatniki •Masę budyniową •Herbatniki •Resztę masy krówki •Herbatniki •Bitą śmietanę •Posypujemy startą czekoladą. Ciasto należy schłodzić kilka godzin w lodówce.

Tagi:

czekolada