margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Królik po ślasku ze słoniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Królik po ślasku ze słoniną

Składniki:

Królik po ślasku ze słoniną

 

Sposób przygotowania:

Królik po ślasku ze słoniną
Mięso umyć, natrzeć przyprawami i odstawić na pięć godzin. Świeżą słoninę pokroić w plastry, cebulę w piórka. Słoniną wyłożyć dno rondla. Na niej układać warstwami plastry obranych ziemniaków, cebulę oraz kawałki mięsa. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Wierzch posypać solą i zalać stopioną wędzoną słoniną. Piec przez około 80 minut w temperaturze 200 stopni, podlewając rozpuszczoną kostką rosołową.