Krokiety z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smażyć krokiety z ryby na rozgrzanym tłuszczu, aż zrumienią się ze wszystkich stron.

Krokiety z ryby

Składniki:

Krokiety z ryby

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z ryby
Pieczarki obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na maśle, dodać opłukane filety i smażyć 10 minut. Filety i pieczarki zmielić, dodać natkę, 2 żółtka, 100 g tartej bułki, doprawić solą i pieprzem. Ubić 2 białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Formować z masy wałeczki długości 6 cm i średnicy 2 cm. Panierować je w mące, 1 jajku rozbitym z łyżką wody i pozostałej tartej bułce. Smażyć krokiety na rozgrzanym tłuszczu, aż zrumienią się ze wszystkich stron.