Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne krokiety, do wykonania których można wykorzystać ugotowane mięso na przykład z rosołu.

Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami

Składniki:

Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami

 

  • naleśniki 10 szt
  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • grzyby suszone 1 garść
  • mięso gotowane 25 dkg
  • jajka 2 szt
  • bułka tarta do panierowania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami
Ugotowane mięso oddzielamy od kości. Dodajemy odciśniętą kapustę kiszoną oraz wypłukane grzyby, Mielimy w maszynce go mięsa.

Przyprawiamy farsz solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Nakładamy farsz na naleśniki. Zawijamy formując krokiety. Obtaczamy w jajku i bułce, aby pokryć naleśniki równomiernie panierką.

Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. 

Tagi:

krokiety