Sposób przygotowania:
Kremówki
Ciasto :
Obydwa cista wyrabiamy osobno. To drugie bardzo wolne .
Następnie rozwałkowane ciasta kładziemy jedno na drugie, zwijamy w rulon i wkładamy do lodówki, gdy zastygnie wałkujemy i dajemy do lodówki. Powtarzamy to kilka razy. Potem pieczemy.
Masa:
Cukier waniliowy ucieramy z żółtkami i cukrem. Gotujemy budyń gdy zacznie gęstnieć, zmniejszamy ogień i dodajemy utartą masę stale mieszając i podgrzewając na małym ogniu, gdy masa jest gęsta odstawiamy i studzimy.
Obydwa cista wyrabiamy osobno. To drugie bardzo wolne .
Następnie rozwałkowane ciasta kładziemy jedno na drugie, zwijamy w rulon i wkładamy do lodówki, gdy zastygnie wałkujemy i dajemy do lodówki. Powtarzamy to kilka razy. Potem pieczemy.
Masa:
Cukier waniliowy ucieramy z żółtkami i cukrem. Gotujemy budyń gdy zacznie gęstnieć, zmniejszamy ogień i dodajemy utartą masę stale mieszając i podgrzewając na małym ogniu, gdy masa jest gęsta odstawiamy i studzimy.