PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Hortex Krem pieczarkowy po parysku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny i niebanalny krem, przywodzący na myśl wieczory spędzane we francuskich restauracjach...

Hortex Krem pieczarkowy po parysku

Składniki:

Hortex Krem pieczarkowy po parysku

 

  • wołowego 2 łyżki masła 300ml śmietany 36% 100ml wytrawnego białego wina sól pieprz gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Hortex Krem pieczarkowy po parysku
Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w plasterki. W bulionie wołowym gotujemy mrożone warzywa. Pieczarki podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy, a następnie blend ujemy na gładki krem. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do zupy. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Następnie zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy wino i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotową zupę podajemy z grzankami i odrobiną startego żółtego sera.

Tagi:

zupa