Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Krem makowy z bakaliami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Slodka przyjemnosc...smacznego

Krem makowy z bakaliami

Składniki:

Krem makowy z bakaliami

 

  • szklanka kremowki
  • 2 zoltka
  • 4 lyzki cukru pudru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • szklanka maku
  • 2 plaskie lyzeczki zelatyny
  • 2 szklanki posiekanych bakali
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • herbatniki,rurki lub ciasteczka

Sposób przygotowania:

Krem makowy z bakaliami
Mak sparzyc,ugotowac i zemlec.
Zoltka utrzec z cukrem pudrem na kogel-mogel.
Kremowke z dodatkiem cukru waniliowego ubic na puzysta mase.
Pod koniec ubijania dodac rozpuszczona w odrobinie wrzatku i wystudzona zelatyne,utarte zoltka oraz mase makowa.
Calosc delikatnie wymieszac i rozlozyc do szklanych pucharkow.
Odstawic na kilka godzin w chlodne miejsce.
Przed podaniem na stol kazda porcje kremu posypac obficie bakaliami i starta czekolada.
Udekorowac ciasteczkami