marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Krem ananasowy szampański.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kremówkę ubić z cukrem waniliowym,odstawić w chłodne miejsce.Następnie zmieszać kremówkę z resztą składników.Zmiksować.Schłodzić,dekorować.

Krem ananasowy szampański.

Składniki:

Krem ananasowy szampański.

 

  • 250 ml.kremówki,
  • 5 serków waniliowych lub 2 mascarpone,
  • szklanka szampana,
  • krążki ananasowe-12 sztuk,
  • 2 łyżki cukru waniliowego,
  • łyżka lub dwie namoczonej żelatyny.

Sposób przygotowania:

Krem ananasowy szampański.
Kremówkę ubić z dwiema łyżkami cukru waniliowego,odstawić w
chłodne miejsce,a potem zmieszać ją z serkami waniliowymi lub mascarpone,namoczyć płatki żelatyny w zimnej wodzie,aby napę-
-czniała,dodać do kremu z szampanem.Zmiksować całość.Odsączyć krążki ananasowe na sitku,pokroić część w kostkę,a część rozłożyć w sześciu pucharkach,a na to wyłożyć
krem i wstawić na 40 min. do lodówki.Gdy masa stężeje,wyjąć
pucharki z kremem i owocami.Udekorować na wierzchu dodatkowo
kostkami ananasa.