kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Krem a'la "Monte"

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Deser inspirowany przepysznym kremem Monte... jedwabisty, kremowy, czekoladowo-orzechowy. PRZEPYSZNY!

 Krem a'la "Monte"

Składniki:

Krem a'la "Monte"

 

Sposób przygotowania:

Krem a'la "Monte"
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy syrop orzechowy oraz masło i mieszamy aby masa była jednolita. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno bez dodatku cukru. Łączymy delikatnie z ostudzoną masą czekoladową. Serek mascarpone dodajemy małymi porcjami do masy i delikatnie ubijamy aż masa będzie jednolita. Chłodzimy w lodówce i przekładamy do pucharków np. za pomocą rękawa cukierniczego. Posypujemy posiekanymi orzechami.