lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

krajanka z cappuccino

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Krajanka z kawą cappuccino

krajanka z cappuccino

Składniki:

krajanka z cappuccino

 

  • 5 jaj
  • 7 dag cukru
  • 15 dag mąki
  • szczypta proszku do pieczenia
  • łyżka kakao

 

  • 2.5 szklanki kremówki
  • 2 opakowania kawy cappuccino
  • łyżka kakao
  • 2 śnieżki
  • 3 łyżeczki żelatyny

 

 

Sposób przygotowania:

krajanka z cappuccino
Żółtka oddziel od białek i utrzyj je z cukrem,dodaj mąkę z proszkiem oraz kakao i na samym końcu ubitą pianę z białek.Ciasto wyłóż na formę do pieczenia wyłożoną pergaminem i piecz 30 minut w temp 180 st. Kawę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku.Żelatynę namocz w zimnej wodzie.Kremówkę ubij z cukrem,dodaj do niej żelatynę oraz rozpuszczone cappuccino.Z biszkopta wytnij 26 kwadratów które złóż przekładając masą. Na wierch każdego kawałka daj trochę masy i posyp także wierzch odrobiną kakao.Wstaw ciasto do lodówki.

Tagi:

kawa