goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Krakersy bazyliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Krakersy przygotowane z mąki żytniej są bardzo dietetyczne. Zioła można pomieszać nie musi być to tylko bazylia. Można dodać tymianek, oregano, zieloną pietruszkę ...

Krakersy bazyliowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krakersy bazyliowe

 

 

Sposób przygotowania:

Krakersy bazyliowe
Mąkę, jogurt, cukier puder, masło oraz bazylię łączymy ze sobą. Całość miksujemy stopniowo dodając mąkę. Ciasto zagniatamy, a następnie zawijamy w folię aluminiową i na około 30 minut przekładamy do lodówki. Rozwałkowane ciasto kroimy radełkiem na niewielkie krakersy. Krakersy przekładamy na blaszkę. Wierzch krakersów smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy solą morską. Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach.
Krakersy bazyliowe
Mąkę, jogurt, cukier puder, masło oraz bazylię łączymy ze sobą
Krakersy bazyliowe
Ciasto zagniatamy, a następnie zawijamy w folię aluminiową i na około 30 minut przekładamy do lodówki
Krakersy bazyliowe
Rozwałkowane ciasto kroimy radełkiem na niewielkie krakersy
Krakersy bazyliowe
Krakersy przekładamy na blaszkę. Wierzch krakersów smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy solą morską