Krakowskie małdrzynki z konfitują.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krakowskie małdrzyki z owocami lub konfiturą..

Krakowskie małdrzynki z konfitują.

Składniki:

Krakowskie małdrzynki z konfitują.

 

  • 50 dag twarogu
  • 1 żółtko
  • 1 jajko
  • 2 dag masła
  • 3 dag mąki
  • 1/2 torebki cukru waniliowego
  • 10 dag masła do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • Konfitura do podania

Sposób przygotowania:

Krakowskie małdrzynki z konfitują.
Ser przepuścić przez maszynkę, dodaj żółtko, jajko, masło, cukier waniliowy . Wymieszaj dodaj mąkę i jeszcze raz wymieszaj. Ciasto nabieraj łyżką i kładz porcjami na rozgrzane masło. Mołdrzyki smaż z obu stron, podawaj posypane cukrem. Obok ustaw miseczkę z konfiturą. A w sezonie śmieżymi owocami.

Tagi:

jajko jajka