Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Krupnik na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Krupnik na żeberkach. Można użyć również żeberek wędzonych. Wówczas krupnik będzie miał inny smak.

Krupnik na żeberkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krupnik na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na żeberkach
Żeberka przełożyć do garnka i zalać wodą( około 1 litrem), gotować przez około 40 minut. Następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę gotować przez około 15 minut, dodać kaszę jęczmienną i gotować do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.
Krupnik na żeberkach
Krupnik na żeberkach
Krupnik na żeberkach
Krupnik na żeberkach