beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Krupnik jęczmienny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Krupnik jęczmienny

Składniki:

Krupnik jęczmienny

 

Sposób przygotowania:

Krupnik jęczmienny
Umyte mięso pokrajać, oddzielić kości, które zalewamy
wodą, solimy i  gotujemy. Do wrzątku wrzucić mięso i  dokładnie wypłukaną kaszę oraz grzyby, gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Warzywa umyć, obrać, opłukać, utrzeć na tarce o  dużych oczkach i  dodać do zupy. Po kilkunastu minutach włożyć ziemniaki pokrajane w  kostkę. Wyjąć z  zupy kości, doprawić mlekiem
w  proszku i  śmietaną. Posypać koperkiem lub nacią pietruszki i  przyprawić do smaku solą.