goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Krupnik Gieni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest pyszny, pożywny i rozgrzewający

Krupnik Gieni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krupnik Gieni

 

Sposób przygotowania:

Krupnik Gieni
Kości dokładnie płuczemy, gotujemy około 30-40 minut na wolnym ogniu. Następnie kości usuwamy, a wywar przecedzamy. Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Warzywa wkładamy do wywaru, dodajemy przyprawy. Gotujemy. Następnie dodajemy kaszę i gotujemy do miękkości. Krupnik podajemy z pieczywem.
Krupnik Gieni
Jarzyny gotujemy do miękkości wraz z liściem laurowym i zielem angielskim
Krupnik Gieni
Następnie dodajemy grubą kaszę jęczmienną