ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Krupnik warzywny z kaszą pęczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i pożywna zupa warzywna z niedocenianą kaszą pęczak.

Krupnik warzywny z kaszą pęczak Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krupnik warzywny z kaszą pęczak

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik warzywny z kaszą pęczak
Marchew i pietruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy wzdłuż, myjemy i kroimy w pół krążki. Do garnka (2 l) wlewamy wodę, solimy, wrzucamy warzywa i gotujemy. Gdy nieco zmiękną wrzucamy kaszę, Po 10 minutach wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy aż kasza i ziemniaki zmiękną. Zupę doprawiamy czosnkiem, maggi i pieprzem. Smacznego!
Krupnik warzywny z kaszą pęczak
Kasza pęczak jest najgrubszą dostępną na rynku kaszą. Zawiera wiele witamin.
Krupnik warzywny z kaszą pęczak
Potarte warzywa obecne w zupie wzbogacą jej wartość odżywczą oraz smak.