mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Kruche paluchy z solą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajne paluszki , przekąski piwne i nie tylko

Kruche paluchy z solą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kruche paluchy z solą

 

Sposób przygotowania:

Kruche paluchy z solą
Mąkę przesiać dodać miękką margarynę , drożdże rozmieszać w śmietanie i dodać do mąki wsypać sól. Ciasto zagnieść na gładko . Rozwałkować i kroić długi a cienkie paseczki . Każdy paseczek kładziemy na wysmarowanej tłuszczem blaszce smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy solą morską . Pieczemy w piekarniku nagrzanym w temp 200 C około 20 minut. Polecam bardzo fajna przekąska .
Kruche paluchy z solą
Paseczki kładziemy na wysmarowanej tłuszczem blaszce
Kruche paluchy z solą
Ciato rozwałkować i kroić na równe paseczki
Kruche paluchy z solą
Wszystkie skąłdniki dobrze ze sobą zagnieść