Magdalina

Magdalina

Szef Kuchni
[Przepisów: 28]

Kruchy z owocowo- budyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne ciasto, budyniowo- jabłkowe- na każdą okazję

Kruchy z owocowo- budyniowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kruchy z owocowo- budyniowy

 

Sposób przygotowania:

Kruchy z owocowo- budyniowy
Z podanych składników (tj.  mąka, margaryna, cukier, proszek do pieczenia, jajka oraz żółtko) zagnieść ciasto kruche, a następnie podzielić na pół. Na 1 części ułożyć połówki jabłek i zalać je gorącym budyniem (przygotowanym według przepisu na opakowaniu), całość przykryć 2 częścią ciasta. Piec około 60 min. w temp. 180 stopni.
Kruchy z owocowo- budyniowy
Na 1 części ciasta układamy połówki jabłek
Kruchy z owocowo- budyniowy
Jabłka zalewamy gorącym budyniem śmietankowym
Kruchy z owocowo- budyniowy
Całość przykrywamy pozostałą częścią ciasta