Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Surówka warzywna z dodatkiem gruszki i przyprawy curry jest pyszną, zdrową kolacją lub dodatkiem do obiadu.

Kapusta pekińska z gruszką

Składniki:

Kapusta pekińska z gruszką

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 kalarepka
  • 1 gruszka
  • 0,4 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z gruszką

ETAP 1:

Kpusta pekińska z gruszką
Obrane warzywa zetrzeć na tarce, kapustę posiekać.

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić w makaronik. Marchew, kalarepkę i gruszkę obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Przygotowane produkty wsypać do miski.

ETAP 2:

Kpusta pekińska z gruszką
Wszystkie przygotowane produkty połączyć z jogurtem.

Dodać przyprawę curry, sok z cytryny, połączyć z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odłożyć na 15 minut, aby smaki się połączyły.


Tagi:

kapusta