pałla

pałla

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Klopsiki w sosie grzybowym wg pałla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

dobre danie na grzyby z lasu

Klopsiki w sosie grzybowym wg pałla

Składniki:

Klopsiki w sosie grzybowym wg pałla

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie grzybowym wg pałla
Grzyby suszone namoczyć i ugotować dzień wcześniej.Do mięsa mielonego dodać jajo,sól,pieprz oraz namoczona w wodzie i dobrze wyciśniętą bułkę zwykłą.wymieszać to i uformować klopsa.po czym go rozpłaszczyć na ręce,i położyć na to po 1 plasterku boczku,posmarować musztardą,zwinać w klopsa.Obtoczyć w mące,i usmażyć na złoty kolor.Klopsiki przełożyć do rondelka,podlać wywarem z grzybów i dać pokrojone grzyby,przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości ok.20 min.Sos zagęścić zawiesiną z mąki i śmientany lub mąki ziemniaczanej i wody.